Prof. Dr. Ümit Davaslıgil

Prof. Dr. Ümit DAVASLIGİL üstün zekalı çocukların eğitimi alanında Dünya’da önde gelen isimler arasındadır. Prof. Dr. Ümit DAVASLIGİL Junior Kolej olarak akredite edilen Amerikan Kız Kolejinden (Arnavutköy) mezundur. Tüm derecelerini İstanbul Üniversitesinden almıştır. İdari Görevleri: İst.Ün., Hasan Ali Yücel Eğitim Fak. Dekan Yardımcılığı: 04/08/1999-2005; Özel Eğitim Bölümü ve Üstün Zekâlılar Eğitimi A.B.D. Başkanı 11/02/2002- 15/07/2008; Maltepe Üniversitesi, Eğitim Fak. Özel Eğitim Bölümü ve Üstün Zekâlılar Eğitimi A.B.D. Başkanı. 2010 – 16; Özel Eğitim Böl. Başkanı 2016-.

Prof. Dr. Ümit DAVASLIGİL İstanbul Üniversitesinde özel yetenekli öğrenciler için lisans düzeyinde sınıf öğretmeni yetiştirmek üzere Türkiye’de ilk kez Üstün Zekâlılar Eğitimi A.B.D.nın (2002-2016) kurulmasına, 2003’te Yüksek Lisans ve 2006’da Doktora Programlarının açılmasına önderlik etmiştir. İstanbul Üniversitesi’nde “Üstün Zekâlı Öğrencileri Normal Yaşıtlarından Tamamen Ayırmadan Eğitim İhtiyaçlarını Karşılayacak Bir Modelin Geliştirilmesi” ve “Küçük Adımlar” adlı projeleri yürütmüştür. Özel yeteneklilerin özellikleri, gelişimi, eğitimi (farklılaştırılmış programları), normal sınıflarda yüksek zihinsel potansiyele sahip öğrencilerin eğitimi ve yaratıcılık özellikle üzerinde çalıştığı konular arasındadır. Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan birçok makalesi vardır. Ayrıca, Uluslararası dergide yayımlanan makalesi, uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildirileri ve Dünya Üstün ve Yetenekli Çocuklar Kongrelerinde sunulmuş birçok bildirisi vardır. Maltepe Çocuk Üniversitesinin koordinatörüdür ve bu kapsamda ders veren öğretim üyeleri arasında yer almaktadır. 1991 – 2011 yılları arasında Üstün ve Yetenekli Çocuklar Dünya Konseyi’nin (World Council for Gifted and Talented Children) Türkiye Delegeliğini yapmış ve 2011 yılından beri de Konseyin Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdürmektedir.

Doç. Dr. Hasret NUHOĞLU

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunu olan Nuhoğlu, aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansını ve doktorasını tamamlamıştır. 4 yıl Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim dalında araştırma görevlisi, sonrasında Kocaeli Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak 2 yıl görev yapmıştır. Sonraki 3 yılda Maltepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi programında okul öncesi dönemde fen öğretimi, matematik öğretimi, bilgisayar öğretimi gibi dersler vermiş olan Nuhoğlu, son beş yıldır Maltepe Üniversitesi Üstün Zekalılar Öğretmenliği bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Eğitimde Sistem Düşüncesi & Sistem Dinamiği Yaklaşımı, Fen Öğretiminde Öğrenme & Öğretme Yöntemleri, Alternatif Okul Öncesi Eğitim Programları, Okul Öncesi ve Özel yetenekli öğrencilere yönelik disiplinlerarası fen, doğa ve teknoloji öğretimi, STEM eğitimi ile ilgili ulusal ve uluslararası yayınları olmakla birlikte bu alanda bazı projelerde aktif olarak görev almaktadır. Maltepe Çocuk Üniversitesi kurucu üyesi olup, “Doğada STEM” atölyeleri yürütmektedir. World Council of Gifted&Talented Children (WCGTC) üyesi ve Türkiye Üstün Zekalılar Yüksel Eğitim Vakfı (TÜZYEV) yönetim kurulu üyesi olup, özel yetenekli çocukların eğitimine yönelik öğretim programları tasarlamaktadır. Eğitimde Sistem Düşüncesi Derneği (ESD) yönetim kurulu üyesidir. Halen Tubitak 1512 programı kapsamında özel yetenekli öğrencilere yönelik uzaktan eğitim platformu projesinde (ustunveyetenekli.com) STEM eğitim programı tasarlamakta ve verdiği STEM eğitimi seminerleri ile eğitimin farklı kademesindeki öğretmenler ve öğrencilerle buluşmaktadır.

Doç. Dr. Turgay Bilgin

Ustunveyetenekli.com projesinde öğretim teknolojileri alanında danışmanlık veren Doç. Dr. Turgay Tugay Bilgin Marmara Üniversitesi Bilgisayar ve Kontrol Eğitim Bölümü’nden mezun olmuştur. Aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansını ve doktorasını tamamlamıştır.

Çalışma alanları arasında Web Teknolojileri, Büyük veri işleme, Veri Madenciliği, Makina Öğrenmesi bulunmaktadır. Tübitak desteğiyle geliştirdiği el yazısı analiz teknolojisiyle ilkokul öğrencilerinde motor gelişim becerisi düzeyinin bilgisayar yardımıyla saptanmasını sağlamıştır. Alanında makaleleri ve yayınlanmış bir kitabı bulunan Doç. Dr. Bilgin halen Bursa Teknik Üniversitesi/Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi/Bilgisayar Mühendisliği Bölümü/Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.